Greenwall for a courtyard

Address: 
Gijzelaarstraat
2000  Antwerp
Belgium
Execution Date: 
August, 2013
Client: 
Private city garden
Architect: 
Contekst
Contractor: 
Garsy nv

In 2013, the owners bought an old townhouse in the centre of Antwerp. After the renovations inside, they got to work on the little courtyard. They wanted to prolong the sleek and modern design of the interior outwards.  

The Garsy® Greenwall creates both a stark contrast with the neutral colours inside as a natural eye-catcher out of the kitchen. The green of the plants evoke an oasis of tranquillity in the hustle and bustle of the city life.

The single sided Greenwall is 6m high, 2.5m wide and was planted with Carex Morrowii. Thanks to the easy installation of the Greenwall, this  example was set up in just 4 hours by 2 people. This project shows perfectly how simple structures like the Greenwall can bring more greenery in the city.  

Materials: 
Plants and Trees: 
On the map: 
Products used: